logo binLOGO BIN 2LOGO BIN 3
            
Voor Kammenstraat en omgeving

(Kammenstraat - Hondsberg - Hemelrijkweg - Lazaret - Schuurblok - Kloosterstraat - Grensstraat - Handelsstraat - Schepen Veraartstraat - Hemelrijklaan - Statievelden)

STARTNIEUWSBIN-FLASHINTERNETBRANDBESTUURLID WORDENLIGGINGINFORMATIEVRAGENLINKS

 

“ICE je GSM” 


 logo ICE-campagneBij een ongeval of een ander noodgeval hebben hulp- en veiligheidsdiensten het vaak moeilijk om te weten welk familielid of welke bekende van het slachtoffer ze moeten contacteren. Daarom wordt er geprobeerd om “ICE”, een systeem dat al helemaal ingeburgerd is in Groot-Brittannië, ook bij ons introduceren. 

Het principe is heel eenvoudig. Anno 2007 heeft zo goed als iedereen bijna altijd een GSM bij zich. Het zou dan ook handig zijn als er een standaardnaam terug te vinden zou zijn in de contactgegevens van de GSM. De hulp- en veiligheidsdiensten vragen om het woord “ICE” op te slaan in het adresboek van je GSM, met daarbij het telefoonnummer van de persoon die in geval van nood verwittigd kan worden. 

Het is wel belangrijk dat deze persoon hiervan op de hoogte is! Verschillende personen kunnen zo opgeslagen worden in je GSM: ICE1, ICE2, ICE3,….Als je wilt dat de naam en/of het nummer van jouw ICE-persoon op het schermpje van je GSM blijft verschijnen als die jou opbelt, tik dan een * achter het telefoonnummer bij de ICE-naam.

“ICE” is eenvoudig te realiseren, het kost niets en het kan zeker het verschil maken als het snel moet gaan. 

Besef wel dat het ICE-nummer geen garantie is dat de juiste persoon gecontacteerd zal worden. Je kunt je gsm immers verliezen in een ongeluk, of hij kan vergrendeld zijn door een code. Dan helpt het ICE-nummer niet. Je kan daarom ook een ICE-kaartje met je ICE-contacten in je portefeuille steken. 
Het is overigens ook een goed idee om in je portemonnee of portefeuille een kaartje met je bloedgroep bij je identiteitskaart te bewaren. KLIK HIER OM HET KAARTJE TE DOWNLOADEN

Bel nooit zelf het ICE-nummer uit iemand anders’ gsm! Zie je iemand in nood, doe dan eerst al het nodige om die persoon te helpen en waarschuw de hulpdiensten. Zij zullen dan eventueel contact opnemen met diens ICE-persoon.

 

VORIGE